BUSINESS: TrusTrace Sluit Series A-Investering Van $ 6 Miljoen Af Om Duurzamere, Transparantere Toeleveringsketens Voor Wereldwijde Merken Te Creeren

dWeb.News Article from Daniel Webster dWeb.News

dWeb.News Article from Daniel Webster dWeb.News

By Daniel Webster, dWeb.News Publisher

STOCKHOLM–(BUSINESS WIRE)–TrusTrace, een in Stockholm gevestigd softwarebedrijf met een toonaangevend platform voor transparantie van toeleveringsketens en producttraceerbaarheid binnen de mode-, voedings- en detailhandelsector, kondigt vandaag een groei-investering van $ 6 miljoen aan geleid door Industrifonden en Fairpoint Capital, samen met eerdere investeerders BackingMinds, en met steun van Fashion for Good.

Het nieuwe kapitaal zal worden gebruikt om de wereldwijde expansie verder te versnellen, de productontwikkeling uit te breiden en het team te versterken om te blijven zorgen voor transparantie in de toeleveringsketen voor merken die willen weten wat ze verkopen, en voor consumenten die geven om wat ze kopen.

TrusTrace, opgericht in 2016, is een SaaS-provider die mode-, voedings- en retailmerken in staat stelt om de maatschappelijke en ecologische impact van hun toeleveringsketen volledig te begrijpen en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Het bedrijf heeft momenteel een portfolio van meer dan 40 klanten, waaronder bekende merk- en duurzaamheidsleiders zoals Fjallraven, Filippa K, Zalando, Decathlon en Coop.

“TrusTrace maakt traceerbaarheid op productniveau en transparantie van de toeleveringsketen mogelijk om betere, duurzamere en meer maatschappelijk verantwoorde inkoopbeslissingen te stimuleren,” aldus Shameek Ghosh, CEO en medeoprichter van TrusTrace en een veteraan in de wereldwijde software-industrie van bedrijven als HCL. “Met deze laatste financieringsronde zullen we optimaal gebruik blijven maken van geavanceerde technologie en de knapste koppen in de industrie om positieve, herstellende verandering voor mens en planeet te bewerkstelligen.”

Toenemende druk van internationale regelgeving, kritisch toezicht van investeerders en de vraag van de consument versnellen de behoefte aan groene technologie en duurzaamheidsoplossingen – en de markt zal naar verwachting tot 2027 $ 58 miljard bereiken.

Om aan deze groeiende vraag te voldoen, is TrusTrace uniek gepositioneerd om het belangrijkste besturingsplatform te worden voor bedrijven die de grote duurzaamheidsuitdagingen in toeleveringsketens willen oplossen – met name risicobeheer, naleving, ondersteuning van productclaims, voetafdrukberekeningen en de mogelijkheid om zelfverzekerd en gemakkelijk gegevens te delen met milieubewuste consumenten over de herkomst en impact van producten.

Het TrusTrace-platform is gebouwd op AI, Blockchain en BOTS. Door zijn open architectuur integreert het platform naadloos met systemen van retailers, fabrikanten en leveranciers, evenals die van derde partijen zoals certificeringsbureaus, levensduurdatasets en andere leveranciers van duurzaamheidsoplossingen. Met meer dan 8. 000 leveranciers, 250. 000 producten en meer dan $ 12 miljard aan goederen die op het platform worden gevolgd, is TrusTrace een bedrijfskritisch platform voor bedrijven die duurzaamheid niet alleen als een voorbijgaande rage zien, maar ook als fundamenteel voor hun DNA.

Rebecka Lothman Ryda, Investment Manager bij Industrifonden, stelde: “Als belegger zoeken we de meest transformerende ondernemingen om in te investeren; bedrijven met de macht om een betekenisvolle impact op de samenleving te hebben. Traceerbaarheid en transparantie van toeleveringsketens zijn van cruciaal belang voor retailers om duurzaam te worden. Daarom zijn we erg verheugd om samen te werken met TrusTrace – het beste platform op de markt. Met een missie om de duurzaamheid te vergroten, kan TrusTrace een echte en positieve impact maken door middel van hun technologie en daarom zijn we trots om hun traject te ondersteunen om de eerste eenhoorn op het gebied van impact te worden.”

Hadar Cars, Investment Director bij Fairpoint Capital, verklaarde: “We zijn echt onder de indruk van de impact van TrusTrace op de snelgroeiende markt voor transparantie van toeleveringsketens. Zowel consumenten, bedrijven als regelgevers vragen om oplossingen voor duurzame praktijken, die zijn geevolueerd van een ‘nice-to-have’ naar een ‘must-have’ voor toonaangevende bedrijven. Met een sterke klanttractie, een oplossing op ondernemingsniveau en een team van wereldklasse zijn we ervan overtuigd dat TrusTrace een categorieleider in zijn markt zal zijn.”

De CEO van TrusTrace, Shameek Ghosh, concludeerde: “Industrifonden en Fairpoint Capital zijn de perfecte partners om onze groei te versnellen en de wereldwijde uitbreiding van ons duurzame platform te stimuleren. We zijn ook verheugd om de samenwerking met Backing Minds, onze eerste investeerders, en Fashion for Good te blijven voortzetten. Samen met onze partners kunnen we merken blijven helpen leveranciers te ontdekken en de complete toeleveringsketen van bron tot eindproduct in kaart te brengen.”

TrusTrace heeft aanzienlijke internationale aandacht gekregen en beschikt over of neemt deel aan verschillende internationale acceleratorprogramma’s, met name LVMH (FR), Retail Plug & Play (FR), Fashion for Good (NL), Bloomer (SE), alsook de Tillvaxtverkets Access Germany- en Access US-programma’s. Het bedrijf heeft ook tal van onderscheidingen ontvangen op het gebied van duurzaamheid, waaronder de Nordea Social Impact Award (2019), de Loomish-prijs (2020) en recentelijk het Solar Impulse-label (2021) dat alleen wordt gegeven aan bedrijven die zich houden aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Ga voor meer informatie naar www.trustrace.com. Klik hier voor fotografie in hoge resolutie.

Over TrusTrace

TrusTrace, opgericht in 2016, biedt een toonaangevend platform voor transparantie en traceerbaarheid van toeleveringsketens binnen mode en retail, dat snel de basis is geworden voor enkele van de meest ambitieuze duurzaamheidsprogramma’s ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm, Zweden, met kantoren in India en Frankrijk. Ga naar www.trustrace.com voor meer informatie.

Over Fairpoint Capital

Fairpoint Capital is een Zweeds B2B-technologie-investeringsfonds. Onze investeringsfocus ligt op unieke technologieen en bedrijfsmodellen die zeer schaalbaar zijn. We zoeken naar bedrijven in de vroege groeifasen met producten die zich richten op wereldwijde markten met sterke groeifactoren. De investeringen zijn gericht op de Scandinavische regio. www.fairpoint.se

Over Industrifonden

Industrifonden is een Scandinavische durfkapitaalinvesteerder gevestigd in Stockholm. Industrifonden investeert in baanbrekende technologieen en op wetenschap gebaseerde innovatie – de industrie van morgen. Our portfolio includes Funnel Oatly, Nextory and Funnel. Ga voor meer informatie naar www.industrifonden.com

Over Backing Minds

BackingMinds is een Europese durfkapitaalonderneming opgericht in 2016 door ondernemers Susanne Najafi en Sara Wimmercranz. Het investeringsduo investeert in de blinde vlekken van durfkapitaal en heeft tot nu toe 11 technologiebedrijven in de portefeuille. Hun eerste fonds heeft een papieren rendement van 500%.

www.backingminds.com

Over Fashion for Good

Fashion for Good is een wereldwijd innovatieplatform gevestigd in Amsterdam met een satellietprogramma in Azie. Hun programma’s geven veelbelovende start-ups de expertise en toegang tot financiering die ze nodig hebben om te groeien, terwijl ze proefprojecten en implementatie van toeleveringsketens stimuleren met partnerorganisaties via hun schaalprogramma en fundamentele projecten. Het Good Fashion Fund ondersteunt fabrikanten met toegang tot financiering om op grote schaal over te schakelen naar duurzamere productieprocessen. De organisatie heeft ook een consumentgericht museum in Amsterdam. www.fashionforgood.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

More dWeb.News Business News at https://dweb.news/news-sections/business-news/

The post BUSINESS: TrusTrace Sluit Series A-Investering Van $ 6 Miljoen Af Om Duurzamere, Transparantere Toeleveringsketens Voor Wereldwijde Merken Te Creeren appeared first on dWeb.News dWeb.News from Daniel Webster Publisher dWeb.News – dWeb Local Tech News and Business News

The post BUSINESS: TrusTrace Sluit Series A-Investering Van $ 6 Miljoen Af Om Duurzamere, Transparantere Toeleveringsketens Voor Wereldwijde Merken Te Creeren appeared first on dWeb.News dWeb.News from Daniel Webster Publisher dWeb.News – dWeb Local Tech News and Business News

dWeb.NewsRead More

Similar Posts